Hem > Nyheter > 165 miljoner dollar förvärvade Toshiba Taiwans Lite-On SSD-verksamhet

165 miljoner dollar förvärvade Toshiba Taiwans Lite-On SSD-verksamhet

Den 30 augusti tillkännagav Taiwan Lite-On Technology att styrelsen har överfört till företaget, genom affärsavdelningen Solid State Storage (SSD), till JS Storage Technology Co., Ltd. (kallat Jianxing Company) och till överföra Solid State Storage Division till Toshiba.

Vederlaget för denna transaktion fastställs tentativt till $ 165 miljoner i kontanter och förväntas slutföras under första halvåret 2020. Tulljusteringar och myndighetsgodkännanden kommer att genomföras i enlighet med fastställd praxis.

Chen Guangzhong, vice ordförande och verkställande direktör för Lite-On Group, sa att med tanke på den växande efterfrågan på datalagring på den globala marknaden kommer den vertikala integrationen av solid state-lagringsverksamhet genom denna transaktion inte bara att berika uppströms och branschens resurser nedströms, men också snabbt öka omfattningen av verksamheten för att uppnå solid state-lagring. Karriär och Toshiba vinner.

Chiba planerar att öka sina NAND-flash-leveranser genom att utöka sina försäljningskanaler. Det är underförstått att Toshiba efter förvärvet inte bara kan använda Taiwans Lite-On-teknik och PC-tillverkare som Dell och Hewlett-Packard, utan också förbättra designen och produktionen av sitt datacenter SSD genom Taiwan Lite-On Technology . Dessutom kan Toshiba, som planeras byt namn på Kioxia i oktober i år, öka sitt varumärkesmedvetande genom att använda nya namn på enskilda kunders SSD: er.

Nobuo Hayasaka, tillförordnad VD och koncernchef för Toshiba Storage Holdings, sa att förvärvet kommer att göra det möjligt att möta den växande efterfrågan på ssd i datorer och datacentra som drivs av ökad användning av molntjänster.

Taiwan Lite-On Technology är ett världsberömt elektronikföretag som grundades 1975. Dess produkter inkluderar optoelektroniska produkter, informationsteknologi och lagringsutrustning. Taiwan Lite-On Technology är dessutom ägare till SSD-varumärket Plextor, som är känt för sina billiga och högpresterande produkter. Föregångaren till Taiwans affärsenhet Lite-On Technology Storage är det japanska företaget Plextor.