Hem > Nyheter > 5 stora kunder är stabila? TSMC 5nm verklig doft

5 stora kunder är stabila? TSMC 5nm verklig doft

Den 23 september, enligt Taiwan Economic Daily, har TSMC: s 5nm-process vunnit fem grundkunder från Apple, HiSilicon, AMD, Bitland och Xilinx och beslutat att utöka sin månatliga produktionskapacitet från de ursprungliga 51 000 bitarna till 70 000 stycken. Produktionstiden kommer att föras fram till mars nästa år.

I år är Apples A13-chip sällsynt och använder inte TSMCs senaste 7nm EUV-process. Vissa insiders påpekade dock att iPhone 11-serien mobiltelefon utrustad med detta chip just har sålts. A14-chipet har redan antagit 5nm EUV i TSMC: s Zhongke-fabrik. Processflödet är borta.

Huaweis nyligen lanserade Kirin 990 5G-version har TSMC 7nm EUV-välsignelse. Det är underförstått att TSMC: s 5nm fullmaskflödesfilm kostar cirka 300 miljoner yuan, och kostnaden inkluderar inte IP-godkännande. Med sin starka ekonomiska styrka och höga strävan efter avancerad teknik kommer Huawei definitivt att vara den första omgången av tidiga adoptörer.

När det gäller de andra tre 5nm-kunderna fokuserar Bitcoin på det stötande AI-fältet. Tillsammans med årets prisuppgång på bitcoin kommer TSMC: s 5nm-process att vara ett starkt uppsving för företagets framtida tillväxt.

AMD samarbetade med TSMC 7nm i år, och dess CPU- och GPU-försäljning rapporterades ofta, vilket tvingade Nvidia, som inte var intresserad av 7nm, att följa upp snabbt. AMD, som har smakat sötma, kommer att följa TSMCs avancerade teknik vidare och placera 5nm EUV.

Dessutom fortsätter Xilinx, en leverantör av programmerbar logisk enhet (FPGA), som fortsätter att lysa inom fältet för AI-specialapplikationschips, fortsätta att pressa mot 5nm. TSMC: s 5nm processbehov överstiger förväntningarna.

Ursprungligen kommer kostnaden för 300 miljoner RMB att vara den höga tröskeln för TSMC, men för närvarande kommer stora kunder att följa upp avgörande. I det fall att Nvidia står bakom 7nm-processtidsnoden i år, nästa år, kommer det inte att utesluta att det också kommer att söka "kontring" och ta tag i TSMC 5nm-processen.

TSMC: s produktionskapacitet kan emellertid vara problematisk när flera parter beställer samtidigt. Samsungs 5nm 5LPE är också planerad att massproduceras under första halvåret nästa år, eller kommer att införas i en enda ordning, hur är situationen på båda sidor av beställningen? Jiwei.com fortsätter att spåra rapporter.