Hem > Nyheter > Apple Apple Dig Corner Intel 5G Engineer: Ansvarig för Chip Architecture

Apple Apple Dig Corner Intel 5G Engineer: Ansvarig för Chip Architecture  Enligt brittiska "The Telegraph" hade Apple grävt "Intel" i början av året, och inbjöd en stor 5G Modem-utvecklare för att stärka sitt eget lag.

Rapporten citerade ett e-postmeddelande som just publicerades och sade i februari i år att Apple "gräver" Intel Umashankar Thyagarajan, ingenjören ansvarig för att utveckla modemchips. Umashankar Thyagarajans LinkedIn-information bekräftar också detta och säger att han för närvarande ansvarar för chiparkitekturen hos Apple.

Enligt rapporten sa Intel chefer Messay Amerga och Abhay Joshi att Umashankar Thyagarajan spelade en nyckelroll i utvecklingen av Intel-modemchipet (för iPhone 2018).

Dessutom bekräftade de två cheferna att Umashankar Thyagarajan också är huvudingenjören i XMM8160-modemprojektet. Som vi alla vet är XMM8160-chipet ett 5G modem chip utvecklat för framtiden iPhone.

Men i mitten av denna månad, ett par timmar efter att Apple och Qualcomm annonserade en avveckling, meddelade Intel att företaget skulle dra sig tillbaka från 5G-smarttelefonmodemchipset.

Igår var det rapporter som Apple hade ansett att förvärva Intels smartphone modem chip verksamhet, men förhandlingarna mellan de två sidorna bröt ner.

Umashankar Thyagarajan har varit med Intel i mer än sju år, och hans avgång sägs vara relaterad till frustrationen av Intels utveckling av 5G-modem. Strax efter att Umashankar Thyagarajan lämnade i februari rapporterades att Intel inte kunde slutföra utvecklingen av 5G-modem i tid.