Hem > Nyheter > Apple överväger att förvärva Intels tyska modemavdelning

Apple överväger att förvärva Intels tyska modemavdelning

Enligt informationen förhandlar Apple med Intel för att överväga att förvärva Intels tyska modemavdelning. Efter förvärvet kan Apple utveckla sitt eget modemchip snabbare.

Intel förbereder sig för att snurra modembranschen delvis. Det har rapporterats att Apple är intresserad av att förvärva. I april rapporterade Wall Street Journal att Apple och Intel hade pratat och försökt förvärva vissa delar av Intel-modemet. Det är uppenbart att förhandlingarna fortsätter.

Människor som är bekant med förhandlingarna sa att när Apple och Intel nått ett avtal kan de innehålla Intel-patent och produkter. Det slutliga förvärvsavtalet liknar Apples förvärv av Dialog Semiconductor. Dialog Semiconductor är ett brittiskt företag som specialiserat sig på att utforma elektroniska enheter för energihantering. Förra året förvärvade Apple Dialog Semiconductor för 600 miljoner dollar. Företagets 300 anställda tilldelades Apple, och dess patent har framgångsrikt vunnits av Apple.

Apple har förhandlat med Intel sedan förra året, men Informatioen varnade för att förhandlingarna fortfarande kan vara fruktlösa. Enligt Informatioens uppskattningar kommer Intels tyska modem affärsenhet att ha hundratals modemingenjörer överförd till Apple när förvärvet är klart. Under 2011 förvärvade Intel chipproducenten Infineon och hade sedan en chipproduktionsbas i Tyskland.

Apple hoppas kunna utveckla sitt eget modemchip och minska sitt beroende av Qualcomm, men Apple-tekniken är inte klar förrän några år. InformaTon hade tidigare rapporterat att Apple berättade arbetssökande under intervjun att det förväntar sig att sitt eget modemchip ska vara klart år 2025, mycket senare än branschberäkningen 2021.