Hem > Nyheter > Bloomberg: Apple kan lansera ARM-versionen av Mac år 2020

Bloomberg: Apple kan lansera ARM-versionen av Mac år 2020

Det har gått rykten om att Apple utvecklar en Arm-arkitekturprocessor för Mac och Macbook Pro. Det förväntas allmänt att Apple kommer att konvertera sina Intel-seriedrivna Intel-processorer till armbaserade anpassade chips under de närmaste åren.

Som svar rapporterade Bloomberg i en ny rapport att Apple förväntas lansera sin första ARM-baserade Mac-produkt 2020. Baserat på detta chip kommer Mac att kunna ge "högre effektivitet och lägre batteriförbrukning."

Det finns rykten om att denna serie produkter kan lanseras med den 16-tums Macbook som lanserades den här månaden.

Bloombergs prognos är inte riktad. Enligt rapporter sade Intel också att Apples Mac-produkter kommer att börja övergå till armchipet nästa år.

Även om denna förändring inte är goda nyheter för Intel, kan den göra det möjligt för Apple att undvika bristen på Intel-processorer och göra det snabbare att föra produkter på marknaden.

Dessutom sade Bloomberg också att Apple förutom ARM-chipet baserat på Armchipet också kan lansera AR-produkter 2020.

Det har gått rykten om att denna produkt nyligen dykt upp i iOS 13 beta, kommer att behandlas av sin inbyggda 5nm-processor utan att förlita sig på iPhone. Dessutom rapporteras att Apple kommer att lansera en ny Apple Watch med sömnspårning 2020.