Hem > Nyheter > Jämför skillnadssystemet 7nm? Global Foundries lanserar 12LP-process

Jämför skillnadssystemet 7nm? Global Foundries lanserar 12LP-process

Den 25 september lanserade Global Foundries 12LP + -processen vid sin globala teknikkonferens med fokus på utbildning och resonemang av artificiell intelligens. Jämfört med den tidigare generationens 12LP-process, erbjuder 12LP + en 20% prestandaförhöjning eller en 40% effektminskning med en 15% minskning av logikområdet.

Dessutom är en nyckelfunktion i 12LP + -processen höghastighets, låg effekt 0,5V SRAM-minnecell som stöder snabb, energieffektiv dataöverföring mellan processorn och minnet, vilket är arbetet på marknaden för dator- och kabelinfrastruktur . Viktiga krav för smarta applikationer.

Global Foundries tillhandahåller designreferenspaket för applikationer av artificiell intelligens och design / teknisk gemensam utveckling (DTCO) -tjänster för 12LP + -processen, som båda ger kunder möjlighet att se artificiella intelligenskretsar från ett holistiskt perspektiv för att minska energiförbrukningen och kostnaden.

Dessutom har 12LP + också en ny kiselinterposer för 2,5D-förpackning, vilket hjälper till att integrera högbandbreddminne med processorn för snabb, energieffektiv databehandling.

12LP + -lösningen använder ARM: s Artisan® fysiska IP för globala gjuterier och POPTMIP för applikationer av artificiell intelligens. Båda lösningarna kommer också att tillämpas på Global Foundries första generationens 12LP-plattform.

Gus Yeung, chef och forskare på Physical Design Group, sa: "Artificiell intelligens, fordons- och avancerad konsumentmobil är bara några av de växande applikationerna för att tillgodose de brådskande behoven hos högpresterande SOC: er. Med stöd av ARM Artisan fysisk IP och avancerad processor design, Global Foundries 12LP + kommer att hjälpa designers att designa produkter snabbare och mer effektivt. "

Michael Mendicino, vice vd för lösningar för digital teknik vid Global Foundries, sade: "Lanseringen av 12LP + är resultatet av Global Foundries strategi att tillhandahålla differentierade lösningar till sina kunder. Global Foundries kan skala design utan att störa arbetsflöden jämfört med andra lösningar . Skala, vilket är mycket kostnadseffektivt. "

Michael Mendicino sade vidare: "Till exempel, som en avancerad 12nm-teknik, har vår 12LP + -lösning gett kunderna de flesta av de prestanda och effektfördelar de vill ha från 7nm-processen, men deras NRE (icke-repetitiva konstruktioner) Den genomsnittliga kostnaden är endast ungefär hälften, vilket medför en betydande kostnadsminskning. Dessutom, eftersom 12nm-noden går längre och mognar, kommer kunderna snabbt att kunna effektivisera för att fullt ut förstå den växande efterfrågan på artificiell intelligens. "

Enligt Global Foundries är 12LP + PDK nu tillgängligt och företaget arbetar för närvarande med flera kunder. Det förväntas släppas under andra hälften av 2020 och massproduktion i Fab 8 i Malta, New York 2021.