Hem > Nyheter > DRAMs marknadsandel dominerar, varför är Samsung fortfarande belägrat?

DRAMs marknadsandel dominerar, varför är Samsung fortfarande belägrat?

Företaget räknar med att Samsungs globala DRAM-marknadsandel förväntas träffa sin högsta nivå på tre år. Dessutom har nedgången i priserna på halvledarpriser minskat. Omvärlden förväntar sig att Samsung kommer att förbättra intäkterna. Många analytiker har dock påpekat att Samsung Electronics fortfarande är fullt med många möjligheter. Säkerhet.

Den koreanska medien "Daily Economy" -rapporten påpekade att IKT-företag under fjärde kvartalet förra året försenade investeringarna och fick DRAM-industrin till deprimering. Det är fortfarande svårt att säkerställa att DRAM-industrin kan återställa sin tidigare ära i framtiden. Å andra sidan pressar kinesiska företag Samsung Electronics till ett lågt pris inom panelfältet, och Samsung Electronics smartphoneaffär är långsamt att återhämta sig. Det är svårt att snabbt förbättra intäkterna. Inte bara det, Samsung Electronics måste möta japanska exportbegränsningar, kinesiska-amerikanska handelstvister och vice ordförande.

Sedan september förra året har DRAM-priserna fortsatt att sjunka. Denna nedgång började inte sakta förrän i augusti i år. DRAM-priset (transaktionspriset DDR4 8 GB) i augusti var 2,94 US-dollar, samma nivå som förra månaden. I synnerhet har priset på NAND-flashminne stigit i två månader, och omvärlden har börjat förvänta sig att priset har bottnat och är på väg att inleda ett rebound.

Många analytiker tror dock att DRAM-priserna fortfarande har en lång väg att gå till botten. Trots att IHS Markit förutspår att Samsungs DRAM-marknadsandel kommer att nå 47% under det tredje kvartalet, tror den koreanska halvledarindustrin fortfarande att trots att DRAM verkar ha fallit till botten, har DRAM-efterfrågan och inventeringen inte återhämtat sig, och det är för tidigt att bedöma om DRAM-priserna är slut.

De flesta analytiker tror att DRAM-industrin kommer att återhämta sig på lång sikt. Men det finns många olika åsikter om tidpunkten för rebound. Vissa prognoser tror att efter utvidgningen av 5G, Internet of Things (IoT), artificiell intelligens (AI), elektriska fordon och andra industrier nästa år kommer efterfrågan på minneschips att öka, förväntas Samsungs intäkter återhämta sig 2021.

Värdepappersbranschen påpekade att Samsung Electronics tredje kvartal förväntas förbättra sig, men det är svårt att återgå till sin tidigare storhetstid. Värdepappersbranschen förutspår att Samsung Electronics intäkter i år kommer att vara ungefär 27 biljoner vann, och det förväntas växa till cirka 35 biljoner vann nästa år. Jämfört med vinsten från 2017 och 2018 (cirka 50 biljoner vann) finns det fortfarande betydande utrymme för tillväxt.

Å andra sidan, även om halvledarverksamheten står för en stor del av Samsung Electronics lönsamhet, måste den också vara uppmärksam på utvecklingen av smarta telefoner och skärmar. Även om Galaxy Note10 och Galaxy Flod till exempel har mottagits väl under andra halvåret, återstår ökningen av faktiska intäkter och lönsamhet att se.

I displaybranschen påpekade den senaste rapporten från Asiana Financial Management Institute att små OLED: er kan överlevereras inom tre år, och företagets svar är ganska viktigt. KTB Investment Securities Researcher Jin Liang Zai (transliteration) påpekade att den kinesiska företagskretsen började massproduktion av OLED-paneler i år, vilket kan påverka resultatet för följande år