Hem > Nyheter > Drivet av 5G förväntas den koreanska halvledarindustrin vända den dystra situationen 2020

Drivet av 5G förväntas den koreanska halvledarindustrin vända den dystra situationen 2020

Enligt Science and Technology Daily rapporterade den sydkoreanska media "Theinvestor" att med den kontinuerliga tillväxten av 5G-utrustning förväntas den koreanska minnesindustrin återuppliva från 2020 och ändra situationen för årets dystra operation.

Koreanska marknadsaktörer sade att grundläggande delar av halvledarindustrin kommer att förbättras avsevärt fram till 2020. Bland dem, tack vare tillverkare som anpassar marknadsutbudet, kommer DRAM-marknaden att nå en balans mellan utbud och efterfrågan, och priserna förväntas återhämta sig betydligt under den andra kvartalet 2020. Till exempel började SK Hynix och Micron minska produktionsskalan och Samsung planerar att konvertera DRAM: s produktionslinje till produktionslinjen för bildsensorer nästa år.

Samtidigt sa forskningsenheten IHS Markit att de stora sändningarna av 5G-mobiltelefoner kommer att öka efterfrågan på halvledare. Nästa år kommer de globala halvledarintäkterna att öka med 5,9%, och beloppet kommer att öka från 422,8 miljarder dollar 2019 till 448 miljarder dollar. Därför kommer 5G att vara en av de viktigaste faktorerna som driver återupplivningen av halvledarmarknaden nästa år.

IHS Markit sade också att teknologisk innovation kommer att driva efterfrågetillväxt och marknadsdynamiken kommer att förbättras ytterligare. Sydkoreas Samsung och SK hynix planerar för närvarande att massproducera femte generationens låg effekt DRAM för 5G-enheter, men det finns vissa begränsningar för DRAM-kapacitet i detta skede, så DRAM-priserna kommer att återhämta sig ytterligare.

Dessutom har andra forskningsinstitut som Institute of Industrial Intelligence Research (MIC) och Tektronix Research Institute nyligen förutspått att halvledare kommer att fortsätta öka efterfrågan på 5G, AI och fordonsapplikationer under 2020 med hjälp av nya terminaler tillämpningar. Branschen kommer gradvis att komma ur botten.