Hem > Nyheter > Edwan: Årets globala halvledartest efterfrågan är ned 15% per år

Edwan: Årets globala halvledartest efterfrågan är ned 15% per år

Advantest, en tillverkare av halvledartestutrustning, förväntar sig att den globala efterfrågan på halvledartest kan minskas med 15% i år på grund av det kinesiska-amerikanska handelskriget, men företaget själv är bättre än väntat i början av året, nästa år under 5G , AI och tingenes internet. Halvledartestmarknaden förväntas återuppta.

Ser fram emot halvledarmarknaden under andra halvåret i år till nästa år, sa Ai Wanwan, ordförande och chef för Taiwan, Wu Qingxi att det fortfarande finns många variabler på halvledarmarknaden från andra halvåret i år till nästa år. Det är nödvändigt att följa handelskrigsfaktorerna, och de övergripande marknadsförhållandena är fortfarande svåra att förutsäga. Advantest-testet är dock relativt stabilt på grund av dess avancerade testmarknad, såsom 5G och HPC. Därför är driftsstatusen relativt optimistisk.

Wu Wanqi, senior vice chef för Edwin ATEs affärsförsäljningsdivision, observerade halvledartestmarknaden, påpekade att förra året var ett mycket bra år. Årets tillväxttakt kan vara lägre än förra året. Det finns fortfarande osäkerheter som kinesisk-amerikanska handelskrig. Den beräknade nedgången är cirka 15%, men totalt sett är Edwins resultat i år bättre än ursprungligen förväntat.

Wu Wanqi påpekade vidare att efterfrågan på minnestest kommer att minska med 37% i år, främst på grund av att de koreanska tillverkarnas minnesförsäljningar avtar, men DDR 5 och höghastighetsdatorer (HPC) kommer att driva efterfrågan på DRAM-marknaden.

System-on-chip (SoC) När kunder fortsätter att investera i produktionskapacitet, ständig efterfrågan på testning, förväntas bara den uppskattade 11% nedgången, nedgången är relativt måttlig och efterfrågan på avancerad SoC-test växer fortfarande nästa år kommer det att finnas efterfrågan på avancerad SoC Högre tillväxt.