Hem > Nyheter > First Solar överger EPC-verksamheten med fokus på komponentteknologi

First Solar överger EPC-verksamheten med fokus på komponentteknologi

Den amerikanska filmkomponenttillverkaren FirstSolar släppte nyligen information som kommer att fokusera på utveckling och försäljning av Series6-komponentteknologi, följt av användningen av pålitliga EPC-partners från tredje part för att betjäna amerikanska marknadsprojekt snarare än att göra det själv.

Detta beslut kommer inte att påverka de projekt som byggs och planeras för leverans i år, utan kommer att stärka företagets position och konkurrenskraft som en ledande leverantör av PV-moduler i USA.

FirstSolar utökar sin kapacitet för att tillgodose behoven hos Series6-komponenter och företagets andra anläggning i USA förväntas gå i produktion i början av 2020, med en kumulativ investering på nästan 1 miljard dollar.

En gång i produktionen kommer den nya anläggningen i Ohio att föra företagets Series6-kapacitet till 5,4 GW / år och göra det till den största tillverkaren av PV-moduler i USA.

Denna förändring återspeglar också förändringen i komponentteknologi till storskaliga komponenter.

Denna omvandling av FirstSolar kommer att påverka cirka 100 anställda som kommer att lämna företaget i olika stadier av processen och kommer att få kompensation och stöd till arbetslöshet.