Hem > Nyheter > Från 4,3 miljarder till 4,6 miljarder euro! Ams gav igen ett erbjudande till Osram för förvärvet

Från 4,3 miljarder till 4,6 miljarder euro! Ams gav igen ett erbjudande till Osram för förvärvet

Den 18: e utfärdade OSRAM ett pressmeddelande som tillkännagav att ams föreslog ett nytt erbjudande om övertagande till OSRAM. Det totala inköpspriset steg från 4,3 miljarder euro till 4,6 miljarder euro. Den här gången var den sammansatt av Advent International och BainCapital. Konsortiet kommer att ge upp budet!

Enligt nyheterna avser ams att lämna in ett frivilligt offentligt erbjudande till OSRAM-aktieägarna för att förvärva alla Osram-aktier till ett pris av 41 euro per aktie till ett totalpris på cirka 4,6 miljarder euro, med en lägsta acceptansgräns på 55%. Det rapporteras att det första godkännandet av det initiala erbjudandet på 4,3 miljarder euro är 62,5%.

Osram sade att företagets styrelse välkomnade de framsteg som gjorts och trodde att de två sidorna kunde nå enighet om det framtidsorienterade strategiska konceptet. Styrelsen och tillsynsnämnden kommer noggrant att granska erbjudandet och göra rimliga kommentarer.

Det är underförstått att den 12 augusti bekräftade Osram mottagandet av det första kontantbjudandet på ams, och den 3 september lämnade ams ett moterbjudande till Osram.

Den 4 oktober misslyckades Ams första förvärvsförsök. Därefter uppmanade OSRAM verkställande direktörer ams chefer att diskutera möjligheten till samarbete inom lagen.

För närvarande är ams den största enskilda aktieägaren i OSRAM och innehar nästan 20% av sitt eget kapital.

Dessutom har Anhong Capital och Bain Capital meddelat att de kommer att lämna budet den här gången, men kommer att noga följa transaktionens framsteg.

Det är underförstått att Anhong Capital och Bain Capital meddelade i slutet av september att de kommer att föreslå ett nytt erbjudande för att förvärva alla aktierna i Osram, och sa att de kommer att ge en "meningsfull" premie, högre än priset på 38,5 euro per andel föreslagen av ams. Innan ams lämnade ett nytt erbjudande genomförde konsortiet en revision.

Enligt ett brev daterat 18 oktober har Anhong Capital och Bain Capital inte sett framgången för transaktionen, så ingen ytterligare due diligence kommer att genomföras.