Hem > Nyheter > Huawei Hisilicon minskade inte en beställning, TSMC: s skivgjuteriaffär är fortfarande hett

Huawei Hisilicon minskade inte en beställning, TSMC: s skivgjuteriaffär är fortfarande hett

Det nya kronviruset rädslar för att det kommer att fortsätta påverka den globala teknikindustrikedjan, men sedan andra hälften av förra året har TSMC: s skivfabriksverksamhet inte påverkats alls.

Enligt Digitimes avslöjade det taiwanesiska IC-designföretaget att TSMC: s kortvariga order inte har lossnat, och även när kunder krymper order kan de se andra kunder göra upp. Chipleverantörens beställning kommer inte att ändras förrän en tydlig slutkunds ordning för att skjutas upp.

Detta inkluderar Huawei Hisilicon. Taiwanesiska halvledarföretag som är bekanta med Huawei och Hisilicon-system har avslöjat att Huaweis ledande befattningshavare har beslutat att fortsätta att öka nivån på chipinventarier utan någon minskning. Därför kommer Huawei, åtminstone under det första kvartalet, inte att beställa.

Som svar på effekterna av epidemin har Huawei också officiellt meddelat sin driftsstatus. Reuters rapporterade att Huawei uppgav att den har återupptagit produktionen av produkter inklusive konsumentprodukter och operatörsutrustning och att verksamheten fungerar normalt. De flesta av de återupptagna produktionsverksamheterna är för närvarande i Dongguan, Guangdong. Och andra inhemska chiptillverkare som Changjiang Memory och SMIC har också bibehållit eller återupptagit produktion och verksamhet.

Dessutom meddelade Tongfu Microelectronics, en av Huawies leverantörer och Kinas näst största förpacknings- och testfabrik, även ett meddelande om att i den nuvarande förpacknings- och testorder, Kina Kelonsons Godson-processor för satellitnavigering, Huawei för basstationer och 5G kommunikation Chips och andra produkter kan levereras enligt schemat.