Hem > Nyheter > Huawei slå tillbaka? Stämningsansökan till FCC senaste restriktioner nästa vecka

Huawei slå tillbaka? Stämningsansökan till FCC senaste restriktioner nästa vecka

Enligt en Wall Street Journal-rapport avslöjade personer som är bekanta med saken att Huawei har beslutat att slå tillbaka den amerikanska federala kommunikationskommissionens beslut förra veckan att förbjuda amerikanska telekommunikationsoperatörer att använda General Service Fund för att köpa tjänster och utrustning från Huawei och ZTE.

Huawei förbereder sig för att stämma över beslutet, som är en del av Huawei utmaning till USA att begränsa sin verksamhet.

Människor som känner till saken sa att Huawei förväntas lämna in en stämningsansökan till New Orleans Fifth Circuit Court of Appeal nästa vecka och kommer officiellt att meddela nyheten på en presskonferens i Shenzhen huvudkontor.

Det är underförstått att USA: s federala kommunikationskommission (FCC) antog ett beslut om att förbjuda operatörer att använda federala subventioneringsfonder för att köpa Huawei och ZTE-utrustning den 22. Dessutom röstade utskottet för att rekommendera att amerikanska transportörer måste ta bort och ersätta båda enheterna från sina befintliga nätverk.

Det rapporteras att Huawei och ZTE kommer att ha 30 dagar på sig att utmana FCC: s "nationella säkerhetsrisk" beslutsamhet. Om de två företagen gör invändningar kan förbudet träda i kraft på 120 dagar.

Tidigt på morgonen den 23: e offentliggjorde Huawei ett uttalande om denna resolution, där han uttryckte sin motstånd och betonade att FCC: s beslut är baserat på ensidig information och felaktig tolkning av kinesisk lag. "Utan bevis anses Huawei utgöra ett nationellt säkerhetshot, inte bara ett brott. Principen om lagstiftningsprocess misstänks också för att ha brutit mot lagen."

Det är underförstått att så tidigt som i mars stämde Huawei den amerikanska regeringen i en federal domstol i Texas, med anklagande om att avsnitt 889 i den amerikanska lagen om nationell försvarsautorisation för FY 2019 bröt mot USA: s konstitution och bad domstolen att fastställa denna försäljningsbegränsning mot Huawei Bestämmelsen var okonstitutionell och en beställning gjordes att permanent förbjuda genomförandet av begränsningen.