Hem > Nyheter > Intel CEO: 10nm serverprocessor kommer att lanseras under det fjärde kvartalet i år

Intel CEO: 10nm serverprocessor kommer att lanseras under det fjärde kvartalet i år

Enligt utländska medierapporter sade Intels VD Bob Swan i en intervju för några dagar sedan: Under de senaste fem kvartalen har produktionskapaciteten på 10 nm gradvis ökat, och produktionskapaciteten är bättre än deras förväntningar då, vilket är mycket viktigt för både klient- och serverprodukter. .

Det är värt att notera att Bob Swan avslöjade i intervjun att efter att 10nm produktionskapacitet ökade började de producera 10nm klientchips under fjärde kvartalet förra året. Under första halvåret i år kommer de att lansera 5G SOC och resonemangchips. Det fjärde kvartalet är planerat att införa 10nm serverbehandling.

I mer än två år har Intels 10nm-process inte levererats till kunder, även om den har använts länge. Tidigare svarade Bob Swan på problemet med svår produktion vid 10nm-processen på Credit Suisse Technology Conference. Han uttalade uppriktigt sagt att Intel var alltför säker på sin förmåga att överträffa industristandarder och därför bära konsekvenserna.

Dessutom har omvärlden ryktats om att Intel kommer att hoppa över 10nm och använda 7nm-processen direkt. Intel sade: "10nm-processen har många fördelar och kan fortsätta till 7nm. Även om vår 10nm-process har försenats har vi faktiskt levererat den. Därför tror vi att 10nm-tekniken har stora fördelar. Vi kommer att fortsätta förbättra 10nm."