Hem > Nyheter > Är Broadcom redo att förvärva ett chipbolag?

Är Broadcom redo att förvärva ett chipbolag?

Under åren har Broadcom uppnått snabb tillväxt genom förvärv och har bidragit till att öka kassaflödet och vinsten. I nedgången på halvledarmarknaden är denna strategi mer användbar för att behålla sin vinst. Men dessa förvärv har också ökat sin hävstångseffekt. Vid utgången av andra kvartalet av räkenskapsåret 2019 hade Broadcom 5,3 miljarder dollar i kassareserver och 37,5 miljarder dollar i total skuld, vilket resulterade i en nettoskuld på 32,2 miljarder dollar.

Men Broadcom verkar bryr sig mindre om detta. I Broadcoms andra kvartalets resultatrapport för 2019 års budget sade Broadcom VD Hock Tan att även i handelskriget är företaget öppet för nya chipförvärv. Enligt hans uppfattning är det här en bra tid för ett förvärv, eftersom chipstockarna har fallit kraftigt i handelskriget. Förra året för att förvärva amerikanska chipbolaget Broadcom, registrerades det i USA. För detta ändamål tror vi att Hock Tan nästa mål fortfarande kan riktas mot amerikanska chipbolag. Tror du att en bra grupp av företag som Maxim Integration, ADI, Marvell och Xilinx kommer att bli nästa mål för Broadcom?

Som vi alla vet är historien om Broadcoms utveckling i grunden en historia av förvärv, och detta kan spåras tillbaka till HP års år.

1999, då den dåvarande VD för HP, Carly Fiorina, skilde företagets startverksamhet, mätutrustning och inrättade ett nytt företag som heter Agilent Technologies, vilket innehöll HPs halvledarverksamhet. På grund av det höga tekniska innehållet var Agilent-verksamheten som avlägsnades smidig. Under 2005 köpte joint venture-företaget mellan KKR och Silver Lake, som levererade avtalet, halvledarverksamheten från Agilent Technologies för 2,66 miljarder dollar och omnämnde Avago.

Under 2006 började Hock Tan, tidigare VD och koncernchef för ICS (Integrate Circuit Systems) och ordförande i IDT: s styrelse att fungera som VD för Avago och öppnade Broadcoms M & A-tillväxtväg.

Under 2007 förvärvade Avago Infineons Polymer Fiber Business Unit (POF); 2008 förvärvade Avago Bulk Wave Acoustic-verksamheten i München. Transaktionsvolymen är dock liten och den senare förvärvet är bara 21,5 miljoner euro.

I april 2013 förvärvade Avago CyOptics, ett företag som tillverkar optiska komponenter med ett förvärv på 400 miljoner dollar. Genom förvärvet stärks Avagos ledarskap inom fiberoptiska produkter. Samma år förvärvade Avago Javelin Semiconductor för att stärka sin layout inom trådlös kommunikation.

I slutet av 2013 och början av 2014 förvärvade Anwarco LSI för 6,6 miljarder US-dollar. Detta förvärv har gjort Anwarcos affärsområde mer omfattande, särskilt LSI har stärkt sin lagringsverksamhet, särskilt för datacenter.

Under 2014 var Anwarcos andra affärsverksamhet förvärvet av PLX Technology, som kostade 300 miljoner US-dollar. PLXs kompetens finns i PCI-E-anslutningslösningar. Förvärvet tros stärka lagring och andra områden, PLX + LSI Det finns lagring och sammankoppling.

År 2015, Anwarco "bara" förvärvade Emulex, inköpspriset på 8 dollar per aktie, det totala priset på cirka 600 miljoner US-dollar, förvärvet ökar fortfarande LSI-förvärvet. Emulex verksamhet liknar PLX, Anwarcos förvärv igen Stärka företagsklassförvaring.

År 2016 tillbringade Anwarco 37 miljarder dollar för att förvärva Broadcom. Efter samgåendet ändrade Anwarco sitt namn till Broadcom Limited, som nu är den nya Broadcom;

I 2017 gjorde Broadcom ett förvärv av chip giant Qualcomm, och denna efterlängtade transaktion stoppades slutligen av Trump. Detta hindrar dock inte att Broadcom fortsätter att förvärva.

I 2018 meddelade Broadcom och cloud-mjukvaran och företagsutvecklaren CA Technologies (nedan kallad "CA") officiellt på onsdagen att Broadcom har kommit överens om att förvärva CA för 18,9 miljarder dollar i kontanter. Hock Tan, VD och koncernchef för Broadcom, sa: "Denna transaktion är en viktig del av vårt skapande av ett av världens ledande infrastrukturteknikföretag. Med en stor kundbas växer CA och decentraliserad infrastrukturprogramvara. Marknaden är unik positionerad, och franchisen för mainframe och enterprise software kommer att öka vår verksamhetskritiska affärsportfölj. Vi avser att fortsätta stärka dessa franchisor för att möta den växande efterfrågan på infrastruktur mjukvarulösningar. ”

Denna enda transaktion ger också Broadcom mer stöd mot fluktuationer i chipförsäljningen.