Hem > Nyheter > Japans LCD-läger krymper, hur man kan överleva under uppkomsten av Kina och Sydkorea

Japans LCD-läger krymper, hur man kan överleva under uppkomsten av Kina och Sydkorea

Enligt nyhetsbyrån, med ökningen av kinesiska och koreanska tillverkare, har överlevnaden för japanska halvledartillverkare blivit allt svårare och konkurrensen har intensifierats.

Nyligen tillkännagav Matsushita att det officiellt kommer att avbryta sin LCD-panelproduktionsverksamhet 2021. Redan för 16 år sedan, på grund av hård konkurrens, har Panasonic avslutat LCD-skärmen inom TV-apparaten och vänt sig till fordons- och industrisektorn, men det är svårt att uppnå lönsamhet i en konkurrenssituation.

Enligt IHS Markits undersökningsresultat rankade Japans JDI och Sharp inom området för små och medelstora LCD-paneler först och femte i världen med 17,6% respektive 9,3%.

Men JDI står för närvarande för svåra skuldproblem. Företaget genomgår ledningsomstruktureringar inom företaget; Sharps visningsverksamhet är lönsam i halvårsresultatrapporten, men det finns fortfarande många osäkerheter i framtiden.

På grund av tillbakadragandet av Panasonic är de största leverantörerna på den japanska LCD-panelmarknaden bara JDI, Sharp, Kyocera och Mitsubishi Electric. Oavsett om det är möjligt att spela en roll i en hårt konkurrenssituation kommer bildandet av unika försäljningsställen att avgöra dessa företags överlevnad.