Hem > Nyheter > Meng Pu, ordförande för Qualcomm China: Samarbetar med Huawei inom chipfältet

Meng Pu, ordförande för Qualcomm China: Samarbetar med Huawei inom chipfältet

I dag (8) uttryckte Meng Pu, ordförande för Qualcomm China, sina åsikter om förhållandet mellan Huawei och Huawei på det tionde toppmötet i Caixin 2019.

När det gäller konkurrens inom chipfältet sade Meng Pu: "Ordet som ofta används i denna bransch är ett konkurrensförhållande. Vi och Huawei tävlar."

Meng Pu sa att globaliseringen har förvandlat konkurrenskraftiga relationer till en konkurrenskraftig relation, särskilt inom chipområdet. Han nämnde att Qualcomm och Huawei konkurrerar förhållanden. Huawei utvecklar också chips för mobiltelefoner. Även om Huawei's chips tillhandahålls för sina egna mobilapplikationer erbjuds Qualcomm andra, men trots allt gör alla samma sak. Så det finns en konkurrenskraftig relation. Dessutom är Huawei också en av Qualcomms största partners i Kina. Qualcomm förser Huawei med chips som kompletterar andra produktlinjer.

Meng Pu sa att en sådan konkurrenskraftig relation kommer att fortsätta under lång tid. Så länge det finns konkurrens kommer alla att investera mer resurser och främja industriella framsteg.

Det rapporteras att Qualcomm har varit engagerat i forskning och utveckling av 5G-chips. Qualcomm lanserade det första 5G-modemchipet X50 2016, med målet att tillhandahålla kommersiella terminaler för de första operatörerna som lanserar 5G-nätverk i världen. Den nuvarande andra generationen X55 och tredje generationens SOC-integrerade chips samarbetar nära med terminaltillverkarna.

Huawei är också fallet. Nyligen släppte Huawei officiellt sitt 990-chip, som består av en standardversion och en 5G-version. Enligt tjänstemannen är detta branschens första integrerade 5G-basbandsprocessor.