Hem > Nyheter > Mini-LED-penetrationsgrad, nio gånger tillväxt på tre år

Mini-LED-penetrationsgrad, nio gånger tillväxt på tre år

Taiwans LED-bransch har sett en ny vändning. Med den snabba utvecklingen av teknik och den ökande efterfrågan på kvalitet på konsumentelektronikprodukter, börjar Mini-lysdioder att ta form innan den mogna Micro LED-tekniken, som är känd som nästa generations displayteknologiledare. Vi introducerar massproduktion och startade en ny industrivåg.

Enligt branschen har Mini LED-tekniken just börjat gå in i en liten produktion och leverans. För närvarande är penetrationsgraden för olika terminalprodukter fortfarande låg, endast inom 1%. Den initiala lås-TV, avancerad bärbar dator och anteckningsböcker för e-sport, etc. I fältet, med lanseringen av Mini LED-relaterade produkter i stora varumärkesfabriker nästa år, kommer det första året av Mini LED att öppnas, penetrationsgraden kommer att ökas kraftigt till 5% till 6%, och det förväntas nå 8% till 9% från 2021 till 2022. Utmaningen är 10%, vilket är nio gånger högre än den nuvarande tillväxttakten.

Branschen analyserade vidare att orsaken till att Mini-LED kommer att stiga, penetrationsgraden kan växa år för år under de kommande tre till fyra åren, främst på grund av att Mini LED, som är en förbättrad version av LED-bakgrundsbelysningen, kan förbättra befintlig LCD-skärmeffekt, medan kostnaden är relativt Det är lätt att kontrollera och kan tillämpas på avancerade e-sport- och e-sports-skrivbordsskärmar eller speciella applikationsskärmar för att uppnå flera fördelar med hög upplösning, hög kontrast och hög färgmättnad . Jämfört med OLED, när det gäller LCD-TV-paneler, är priset bara cirka 70% till 80% av OLED-TV-paneler, men kontrasten liknar OLED.

Enligt LEDinside-rapporten beräknas den globala LED-marknadsstorleken för varje applikation i applikationsfältet uppgå till cirka 200 miljoner amerikanska dollar. Nästa år, med den förväntade leveransvolymen för olika tillverkare, kommer produktionsvärdet att tredubblas till 600 miljoner amerikanska dollar. Under året kommer det att växa med mer än 30% för att nå 800 miljoner dollar. 2022 och 2023 kommer produktionsvärdet att öka med cirka 100 miljoner dollar årligen, och 2023 kommer det att uppgå till 1 miljard dollar.

Med introduktionen av fler terminalprodukter och ökningen i skala avslöjade branschen att Mini LED också går mot en mer kommersiell trend när det gäller offert. med samma specifikationer och samma ljusstyrka är det nuvarande priset för Mini LED cirka NT $ 2 till 3 000. Yuan, det förväntas att den årliga reduktionen kommer att vara cirka 5% till 10%, men om specifikationerna och ljusstyrkan ökar kan priset platta ut en liten prisökning.

När det gäller Micro LED-delen är fördelen att den ärver egenskaperna med hög effektivitet, hög ljusstyrka, hög tillförlitlighet och snabb responstid för oorganisk LED, och har egenskaperna för självbelysning utan bakgrundsbelysning, liten storlek, låg vikt och enkel energibesparing. Effekten, men den tekniska svårigheten är hög. För närvarande befinner tillverkarna sig i forsknings- och utvecklingsstadiet, och en liten mängd försändelser skickas till kunden för bränning.

LEDinside uppskattar att 20 LED-applikationer Micro LED och Mini LED kommer att stå för 11% av den totala LED-skivanvändningen, vilket gör det till en viktig applikation för att stödja efterfrågan.

Taiwans LED-industri är utsatt för prissänkningar av Sydkorea och fastlandsindustrin, och industrin har blivit en eländig industri. Det är fortfarande svårt att bli av med denna situation fram till idag, särskilt sedan 2014, med de kinesiska fastlandstillverkarna som investerar kraftigt och kommer in på marknaden med lågkostnads ​​konkurrensstrategier. Det är svårt för taiwanesiska företag att motstå. Förutom att flytta LED-belysningsprodukter till fastlandet har vissa tillverkare börjat dra sig ur marknaden för LED-belysning. Hittills, med den kontinuerliga utvidgningen av produktionskapaciteten hos kinesiska tillverkare, står LED-industrin inför ett enormt tryck från prisnedgång.

LED-industrin, som verkar vara svår att återhämta sig, med Micro LED och Mini LED, kan bli en ny möjlighet till återhämtning på marknaden för taiwanesiska tillverkare.