Hem > Nyheter > Nytt kronvirus kan orsaka brist på delar, AirPods otillräcklig kapacitet, lager är brådskande

Nytt kronvirus kan orsaka brist på delar, AirPods otillräcklig kapacitet, lager är brådskande

Enligt Nikkei Asian Review-rapporten har flera källor avslöjat att Apples plan att öka AirPods-produktionen kommer att hotas av ett nytt kronvirusutbrott. Utbrottet av det nya kronviruset har tvingat kinesiska leverantörer att avbryta arbetet i två veckor, och även efter att ha återupptagit arbetet nästa måndag kan det fortfarande vara brist på delar.

Apple beordrade tidigare sina leverantörer att producera så många som 45 miljoner trådlösa headset under första halvåret i år för att möta den växande efterfrågan. Källan sa dock att den nuvarande inventeringen av AirPods är mycket låg och de flesta av produkterna lämnas till Apples egna online- och offlinebutiker. För närvarande, enligt data från Apples officiella onlinebutik, finns vanliga AirPods fortfarande i lager, men AirPods Pro leveranstid är ungefär en månad.

Två personer som känner till saken avslöjade för Nikkei att Apples tre viktiga tillverkare av AirPods: Lixun Precision, GoerTek och Inventec har stoppat större delen av sin produktion sedan vårfesten. De tre företagen levererar för närvarande upp till två veckor med material och komponenter som behövs för att producera AirPods, och de måste vänta på att komponenttillverkare i hela Kina kommer att återuppta arbetet innan de kan levereras.

På grund av virusutbrottet har tillverkarna inte levererat de nya AirPods-hörlurarna på cirka två veckor, och alla butiker och operatörer som säljer Apple-produkter räknar med att leverantörer kommer att återuppta arbetet nästa vecka. Liksom andra Apple-leverantörer planerar de tre tillverkarna av AirPods att återuppta arbetet nästa måndag, men med tanke på den nuvarande situationen nådde deras produktionsutnyttjande högst 50% under den första veckan.

Människor som är bekanta med saken är bekymrade över om andra leverantörer av delar i Kina kan återuppta produktionen smidigt. Om tillverkarna inte får tillräckligt med leverans av delar inom två veckor kommer detta att vara ett stort problem.

"För den snabbt växande efterfrågan på AirPods kommer utbrottet av det nya kronviruset bara att orsaka tillgångarbrist och efterfrågan kommer inte att hindras starkt," säger Jeff Pu, analytiker på GF Securities. "Vi och de flesta investerare räknar med att produktionen gradvis kan öka när produktionen återupptas. Hur snabbt kvarstår osäkerheten, eftersom det beror på om epidemin är under kontroll."

Apple vägrade att kommentera och Lixun Precision och GoerTek svarade inte på begäran om kommentar. Inventec vägrade att kommentera men sa att det skulle återuppta arbetet nästa måndag.