Hem > Nyheter > Officiellt tillkännagivande! GSMA avbryter officiellt MWC-konferensen 2020

Officiellt tillkännagivande! GSMA avbryter officiellt MWC-konferensen 2020

Den 13 februari lockar Mobile World Congress (MWC), enligt utländska medierapporter, mer än 100 000 turister till Barcelona varje år. På onsdag, på grund av oro över effekterna av den nya coronaviruspneumoniepidemin, det stora utdraget av utställare, beslutade dock arrangörerna att avbryta årets konferens.

GSMA Telekommunikationsförening, som var värd för konferensen, sa att trots lokala och nationella hälsotjänstemän som garanterade händelsen var säker, beslutade den att avbryta evenemanget, som kommer att pågå från 24 till 27 februari. John Hoffman, chef för GSMA, sade i ett uttalande: "GSMA har avbrutit MWC 2020 eftersom globala oro över den nya coronaviruspneumoniepidemin, resor och andra förhållanden har förhindrat att årets MWC-konferens hålls ordentligt."

Före tillkännagivandet höll GSMA: s styrelse ett akutmöte, efter att stora europeiska medlemmar som Deutsche Telekom, Vodafone, BT och Nokia successivt har dragit sig tillbaka. Telefonica, en av de största telekomoperatörerna som ännu inte har meddelat sitt tillbakadragande, sade sent på onsdagen: "Förstå GSMA: s beslut att avbryta MWC 2020 på grund av oro över ett koronavirusutbrott." Företaget uppgav också att det alltid kommer att stödja Barcelona Som värdstad MWC.
GSMA sa att värdstäderna och partnerna respekterar och förstår sina beslut och lägger till att de kommer att ”fortsätta att arbeta tillsammans” för att vara värd för nästa års konferens. Huffman och Corau håller en gemensam presskonferens på torsdag.

Källor sa att på grund av MWC: s stora storlek var delegaterna fyllda med hotell och restauranger i Barcelona, ​​och att skjutandet aldrig var ett realistiskt alternativ. Branschkällor och försäkringsexperter sade att varje händelseförsäkring som köpts av GSMA kommer att betala kompensation på detaljerade villkor, vilket gör det slutliga beslutet svårare. Såvida det inte finns några begränsningar för offentliga sammankomster i landet av hälsoskäl, är det troligt att denna politik är effektiv.