Hem > Nyheter > Endast tre har uppnått tillväxt! Halvledartillverkarens årliga försäljningslista släpps

Endast tre har uppnått tillväxt! Halvledartillverkarens årliga försäljningslista släpps

Den 18 november gav IC Insights listan över de 15 bästa halvledartillverkarna i världen 2019, inklusive sex amerikanska leverantörer, tre europeiska leverantörer och två i Korea, Japan och Taiwan. Av de 15 företagen uppnådde endast Sony, TSMC och MediaTek försäljningstillväxt.


Sammantaget förväntas den totala försäljningen av de 15 bästa halvledarföretagen under 2019 falla 15% från 2018, vilket är 2 procentenheter lägre än nedgången på 13% i den totala försäljningen av den globala halvledarindustrin. Samsung, SK Hynix och Microns tre stora minnesleverantörer har sjunkit med inte mindre än 29%. Bland dem har SK hynix fastställt den största nedgången bland de 15 största halvledarföretagen, med en försäljning på 38% i år.

IC Insights räknar med att alla de 15 bästa företagen i år kommer att ha minst 7 miljarder dollar i omsättning, precis som 2018. Som visas i diagrammet nedan, var det bara Sony, TSMC och MediaTek i dessa 15 företag som inledde en tillväxt från år till år 2019. Däremot förväntas andra företag se tvåsiffriga minskningar i försäljningen av sex halvledare i år, inklusive fyra stora minnesleverantörer (Samsung, SK Hynix, Micron och Toshiba / Kioxia) och NVIDIA och Qualcomm.


Sony är det snabbast växande företaget 2019. På grund av den starka försäljningen av bildsensorer förväntas Sony stiga från den 15: e plats förra året till 11: e plats. Enligt den tidigare rapporten från mikronätverket förväntas Sonys bildsensorverksamhet uppgå till 890 miljarder yen i år, vilket sannolikt kommer att bli Japans nummer ett halvledarföretag.

Intel har behållit sin topposition inom försäljningen av halvledarföretag sedan 1993, men företaget tappade sin ledning under andra kvartalet 2017. Med den starka tillväxten på minnesmarknaden 2017 är Samsungs totala halvledarförsäljning 7% mer än Intels och i 2018 är det 12% mer. Men årets totala försäljning av minnesmarknader förväntas falla med 34%, så Intel förväntas bli den största halvledarleverantören igen, försäljningen blir 26% högre än Samsung.

Topp 15-listan innehåller ett rent skivgods (TSMC) och fyra fantastiska företag. Om TSMC utesluts från topp 15 kommer Huawei Hisilicon, som har sitt huvudkontor i Kina, en 15: e plats. Företagets försäljning i år beräknas till 7,5 miljarder dollar, en ökning med 24% under 2018.