Hem > Nyheter > Oracle investerar 40 miljoner dollar i chipstart Ampere

Oracle investerar 40 miljoner dollar i chipstart Ampere

Enligt CNBC avslöjade Oracle på fredag ​​att företaget tidigare i år investerade 40 miljoner dollar i en start som grundades och drivs av Oracle styrelseledamot Renee James.

Företaget, som heter Ampere Computing, utvecklar mikroprocessorer för molnservrar. James arbetade på Intel i 28 år och fungerade senast som president. 2016 lämnade han Intel och gick med i Carlyle Group. Hon har varit medlem i Oracle styrelse sedan 2015.

I april i år meddelade Ampere en finansieringsrunda från chipdesignföretaget Arm Holdings och Carlyle Group. Arm Holdings ägs för närvarande av SoftBank.

Följande är Oracle: s uttalande:

I april 2019 injicerar Oracle 40 miljoner dollar i Ampere Computing LLC, eller Ampere, ett företag som utvecklar högpresterande mikroprocessorer för molnberäkning och kantservrar. Renee J. James, chef för Oracle, ordförande och VD för Ampere. Oracle har utsett en styrelseledamot för att gå in i styrelsen för Ampere. Oracle innehar 20% av de utestående aktierna i Ampere.

Oracle sa att utöver denna investering betalade Ampere cirka 419 000 dollar under FY 2019 för hårdvara för utvecklings- och teständamål.

Ampere använder en armbaserad processor som ger bättre energieffektivitet än traditionella serverchips. Företaget listar inga kunder på sin webbplats. Enligt fullmakten är James 55 år gammal. År 2019 betalade Oracle honom 445 062 dollar, främst från aktieutdelningar.

Talaren för Oracle svarade inte omedelbart på begäran om kommentar.