Hem > Nyheter > Pionjär och ledande inom AI och datorsyn! CEVA uppnår fyra första

Pionjär och ledande inom AI och datorsyn! CEVA uppnår fyra första

Den 22 november, vid årsmötet 2019 i Kinas IC-designindustri, höll CEVA: s tekniska supportchef Zhang Wei ett anförande om ”Att leda från produkt till produkt-AI-teknik för att leda utvecklingen av kamerabehållning”.

Zhang Wei sa att CEVA är en pionjär inom området AI och datorsyn, och också en ledare som uppnår fyra första. 2011 lanserade företaget bild- och visionprocessorn och utrustade den med ett rikt programvarubibliotek. 2015 släppte den datorvisionen DSP CEVA-XM6 och CDNN-programvaruramen; 2018 lanserades den första generationen AI-processorarkitektur; under 2019 andra generationens AI-processorarkitektur NeuPro-S.

Dagens AI-datorvisionsapplikationer finns överallt, inklusive autonoma fordon, smarta telefoner, övervakningskameror, konsumentkameror, AR / VR, robotik och industriella applikationer.

Enligt Zhang Wei är NeuPro-S ett av de bra valen för AI-datorsyn. NeuPro-S delar upp, upptäcker och klassificerar nervnätverk i video och bilder på kantenheter, vilket förbättrar systemmedveten prestanda avsevärt. Jämfört med CEVAs första generationens AI-processorer förbättrar NeuPro-S prestanda med i genomsnitt 50%. Bandbredd och kraftförbrukning reduceras med 40% respektive 30%. NeuPro-S-serien inkluderar NPS1000, NPS2000 och NPS4000, som är förkonfigurerade processorer med 1000, 2000 och 4000 8-bitars MAC per cykel för att tillgodose behoven i olika applikationsscenarier.

Det är värt att notera att den helt programmerbara CEVA-XM6-visionen DSP integrerad i NeuPro-S-arkitekturen samtidigt kan bearbeta bilder, datorsyn och allmänna DSP-arbetsbelastningar förutom AI-realtidsbehandling. Zhang Wei betonade att detta gör det möjligt för kunder och algoritmutvecklare att dra fördel av CEVAs rika bibliotek med bild- och visuell programvara, inklusive CEVA-SLAM-programvaruutvecklingspaket för 3D-kartläggning, CEVA-CV och CEVA-VX-programvara för datorsynsutveckling. Bibliotek, vidvinklad bildprogramvarusvit (inklusive avvridning, videosömning och fusionsteknik för bilddatasensor).

I samband med frisläppandet av NeuPro-S lanserade CEVA också branschens första djupa neurala nätverkskompilator-teknik CDNN-Invite API, som optimerar neurala nätverkstörningar för att stödja heterogen samarbetsbehandling av NeuPro-S-kärnan och anpassad neuralt nätverksmotor genom en enhetlig gränssnitt. .

Zhang Wei påpekade att NeuPro-S, tillsammans med CDNN-Invite API, är ett idealiskt val för alla synbaserade enheter som kräver behandling av artificiell intelligens.