Hem > Nyheter > Qrovo lanserar power SoC för att öppna nya marknader

Qrovo lanserar power SoC för att öppna nya marknader

Qrovo lanserade officiellt den mest populära produkten från Power Application Controller-serien (PAC) -serien den 5 november 2019, som också tillkännagav att den officiellt kommer att komma in på power chip-marknaden.

SoC, som kallas PAC5527, är utformad för att driva borstlösa likströmsmotorer och har hög effektivitet och hög prestanda för lång batterilivslängd.

SoC integrerar flera moduler, inklusive: FLASH-baserad högpresterande 150MHz Arm Cortex-M4F, inbyggd 128 kB FLASH; strömhanteringsmodul; programmerbara nuvarande high-end- och low-side-grinddrivrutiner; signalkonditioneringsmodul. Denna kombination sparar PCB-utrymme och reducerar BOM med upp till 30% jämfört med andra lösningar på marknaden.

Larry Blackledge, General Manager för Qorvo's Businessable Power Management Business Unit, kommenterade produkten: "Qorvo är den första som introducerade en integrerad, kontrollerbar, programmerbar smart gate-drivrutinlösning som integrerar en högpresterande FLASH MCU på ett enda chip. Av PAC5527 OEM: er kan utforma mycket pålitliga verktyg med hög prestanda med minimal fotavtryck. "

Produkten kommer från Qrovos nyetablerade affärsenhet för programmerbar kraftstyrning, som består av aktiva Semi-tekniska halvledare förvärvade i år. Den nya divisionen ger krafthantering och intelligent motordriven expertis för stora tillväxtmarknader. Dess analoga och mixade signal SoC-kombination ger en skalbar plattform för laddning, körning och inbäddade digitala styrsystem för industriella, kommersiella och konsumentelektronikapplikationer.

Det område som TechLeads ursprungligen är bra på är motorstyrning. Med sin ledande teknik och rika erfarenhet kommer det att ge nya marknadsmöjligheter för Qrovo. Från borstlösa motorer, vitvaror, elverktyg till bärbara, videobearbetning och SSD-enheter kommer Qrovo in i flera nya segment.

Den senaste PAC5527 finns nu tillgänglig med följande specifikationer: