Hem > Nyheter > Reuters: Om Qualcomm vinner FTC: s antimonopolfall kan 5G-chips för bilar stiga i pris

Reuters: Om Qualcomm vinner FTC: s antimonopolfall kan 5G-chips för bilar stiga i pris

På fredagen (29) uttalade den tyska bildelstillverkaren Continental och Toyotas bilkomponentfabrik Denso att om Qualcomm fortsätter att ta ut marknaden för höga 5G-licenser kan det orsaka 5G höghastighetsanslutna bilar. Stigande kostnader kommer att skada billeverantörernas intressen .

Förutom de två stora billeverantörerna uppgav handelsrepresentanter som BMW, Ford, Toyota och General Motors också att Qualcomm anklagade marknaden för felaktiga 5G-licenspatent. Skada relevanta biltillverkares intressen.

Federal Trade Commission har anklagat den amerikanska chiptillverkaren Qualcomm (QCOM-USA) för att dra fördel av sina 5G-chippatenter, missbruka marknadens exklusiva position och att ha debiterat marknaden för felaktigt höga 5G-patenttillstånd. Det beslutar för närvarande om dess beteende monopoliserar marknaden och åläggs böter.

Leverantörer och tillverkare av bildelar lämnade in ett klagomål till FTC på fredag ​​(29) och uppgav att om Qualcomm vinner antitrustfallet, kan kostnaderna för fordonschips utrustade med höghastighets 5G-kommunikationsteknik stiga.

Den tyska bildelstillverkaren Continental sa att de har gett upp användningen av 5G-chips som utvecklats gemensamt av Qualcomm, MediaTek och Samsung för att undvika riskerna för antitrustböter.

Denso, ett dotterbolag till Toyota Motor Corporation, och det tyska hästarvarumärket tror gemensamt att Qualcomm är mer benägen att licensiera 5G-patent till biltillverkare som kostar tiotusentals dollar snarare än tillverkare av bilchipdelar.

Rival Intel (INTC-US) satte också press på Qualcomm på fredagen och hävdade att Qualcomm pressade Intel från marknaden för 5G-chip med sin chipfördel. Även om företaget sålde sin smartphone-chipenhet till Apple, hävdade Intel att beslutet fick företaget att drabbas av miljarder dollar. "

Det är underförstått att rättegången som FTC lämnade in mot Qualcomm kommer att börja avgöra i januari nästa år.

Qualcomm vägrade att kommentera.