Hem > Nyheter > Rykten om att Huawei bjöd in TSMC att överföra mer avancerad kapacitet

Rykten om att Huawei bjöd in TSMC att överföra mer avancerad kapacitet

Nikkei Asian Review rapporterade den 14: e att Huawei-chefer besökte TSMC i oktober i hopp om att TSMC kommer att överföra mer avancerad tillverkningskapacitet till fastlandet för att säkerställa viktiga komponenter i sina smartphones och nätverksutrustning. Leveransen är oskyldig.

I detta avseende sa Sun Youwen, senior chef för TSMC Corporate Information Office, att TSMC inte kommenterade kundfrågor, men betonade att TSMC inte har några planer på att ytterligare producera avancerade chips. Nikkei-rapporten citerade Huawei som att den inte kommenterade företagets högre resplan i enlighet med förordningarna.

Som det största gjuteriet i världen har TSMC faktiskt bekräftat att det amerikanska handelsdepartementet har kontaktat TSMC-kunder för att säkerställa säkerheten för försörjningen av militära chip. Den hoppas att TSMC kommer att gå till USA för att producera chips, och TSMC utvärderar främst kostnadsfrågor.

Det faktum att Huawei nu vidarebefordras, utöver att visa vikten av TSMC i det kinesiska-amerikanska handelskriget, bekräftar också att grundaren Zhang Zhongmou sa på spelen tidigare denna månad, "När världen inte är tyst, blir TSMC en geostrateg. " .

För närvarande har TSMC Shanghai Songjiang 8 吋 Factory och Nanjing 12 吋 Factory på fastlandet. Bland dem utvidgar fabriken i Nanjing produktionen enligt framstegen. Ordförande Liu Deyin sade nyligen att de lokala tillverkarna i ett tidigt skede av det kinesiska-amerikanska handelskriget tog en vänta-och-se inställning. Som ett resultat var fabriken förlorad under första halvåret. De nuvarande handelstvisterna har avtagit och Nanjing-anläggningen är ganska full.

Det är underförstått att Nanjing-anläggningen för närvarande har en månadskapacitet på 10 000 stycken. Det förväntas öka 5 000 stycken under andra halvåret och ytterligare 5 000 stycken nästa år. Det första målet för den första fasen kommer att vara 20 000 stycken per månad. Liu Deyin betonade att allt kommer att utvidgas enligt den ursprungliga hastigheten.