Hem > Nyheter > T-Mobile, Sprint fusion får Texas och Nevada avtal

T-Mobile, Sprint fusion får Texas och Nevada avtal

Efter att Mississippi och Colorado gick med på sammanslagningen av T-Mobile och Sprint har de statliga advokaterna i Texas och Nevada också löst sagt att de har nått en överenskommelse med T-Mobile och inte längre kommer att motsätta sig sammanslagningen av de två företagen.

Texas Attorney General Ken Paxton sade att i avtalet enades T-Mobile om att det inte skulle öka kostnaden för trådlös åtkomst för Texasbefolkningen inom 5 år efter sammanslagningen, och att 5G-nät skulle upprättas i hela Texas, inklusive i avlägsna områden.

Texas anslöt sig till anti-T-Mobile, Sprint-koncentrationslägret som organiserades av New York och Kalifornien i augusti. Han sa att de initiala invändningarna var att skydda Texasbefolkningen från höga priser och att se till att invånare i både stads- och landsbygdsområden har tillgång till goda tjänster.

Paxton påpekade att han har en skyldighet att skydda konsumenterna, och avtalet med T-Mobile har säkerställt att kostnaden för att använda trådlösa nätverk från Texasfolk inte kommer att öka, och att de också kommer att få högkvalitativa 5G-nät och bidra till Texas ' ekonomisk utveckling.

Nevadas riksadvokat Aaron D. Ford sa att avtalet med T-Mobile inkluderar att se till att 5G-tjänster i Nevada når 83% av landsbygden inom 6 år och att det kommer att vara tillgängligt för 94% av befolkningen. Dessutom är mobilladdningsplanen för 6 år $ 15 för 2 GB-data och $ 25 för 5 GB-data, och datanvändningen kommer att revideras inom fyra år.

Sprint-regissör Marcelo. Marcelo Claure tweetade också att Nevada åklagare gav ut ett uttalande på måndag som säger att de har gått längre än att skapa en ny T-Mobile och kommer att ge stora fördelar för konsumenterna överallt.

Men även om Texas och Nevada inte längre motsätter sig, står de två företagen fortfarande inför press från 14 stater inklusive New York, Kalifornien och Connecticut.

New York State Attorney General Letitia James anser att det av T-Mobile föreslagna avtalet inte tar upp konkurrensbegränsande oro, och sammanslagningen av två stora lufttrafikföretag kommer att minska konkurrensen på hela mobilmarknaden, vilket är dåligt för konsumenter, arbetare och innovation. . Statsadvokaten kommer att stämma.

Enligt "CNET" -rapporten kommer fusionsenheterna mot T-Mobile och Sprint som leds av New York och Kalifornien in i rättegången den 9 december.