Hem > Nyheter > TDK-dotterbolaget investerar i SLD Laser, optimistiskt om laserdiodernas framtid

TDK-dotterbolaget investerar i SLD Laser, optimistiskt om laserdiodernas framtid

Enligt utländska medierapporter har investeringsföretaget TDKVentures visat stort förtroende för framtidens laserteknik som belysning och intelligent belysning och investerat en del av en fond på 50 miljoner dollar i Kaliforniens företag SLDLaser. Nakamura Shuji är också grundare av SLDLaser.

Utvecklare av krypton laserbelysning tror att laserdioder kommer att ersätta lysdioder som framtidens ljuskälla. SLDLaser hävdar att lasrar i slutändan kan ge 100 gånger ljusstyrkan för lysdioder, vilket tar upp 1/10 och 10 gånger utrymmet. De säger också att lasrar är överlägsna lysdioder för en mängd andra `` utbelysning '' applikationer som Li-Fi datakommunikation och lidar.

Detta kan också förstå varför TDKVentures investerade i SLDLaser. TDKVentures är ett riskkapitalbolag etablerat av Japans TDKCorp. I juli förra året.

"Vi är imponerade av deras team och deras storslagna färdplan för den utbredda tillämpningen av ljusets framtid", säger Nicolas Sauvage, chef för TDK Ventures.

En talesman för TDK lade till: "Deras nyligen släppta produkt är tio gånger ljusare än dagens LED-lampor, kapabel att belysa föremål upp till en kilometer bort och använda mindre kraft än traditionell teknik." "Deras teknik utöver belysning kommer dynamiskt. En kombination av högupplösta avkänning och ultrahög hastighet Li-Fi-kommunikation."

Varken TDK eller SLDLaser avslöjade storleken på den investering eller aktieandel som är involverad i transaktionen.

SLD-lasrar används i ficklampor och bilstrålkastare och andra produkter, inklusive underhållningssystem, biomedicinska instrument, industriell bildbehandling och materialbearbetning.

KTDKCorp., Moderföretaget till TDKVentures, har alltid haft en ledande position inom elektroniska råvaror och elektroniska komponenter. Dess produkter används ofta inom information, kommunikation, hushållsapparater och nya elektroniska produkter för konsumenter, såsom mobiltelefoner, bärbara datorer, surfplattor, bilar, industriutrustning etc. Det är också involverat i LED-industrin, vilket gör kraftinduktorer för LED-drivrutiner på fordonsmarknaden.