Hem > Nyheter > TSMC: s globala marknadsandel på 50,5% är fortfarande nr 1 och SMIC: s femte

TSMC: s globala marknadsandel på 50,5% är fortfarande nr 1 och SMIC: s femte

Enligt statistiken från forskningsinstitutets Takuya Industry Research Institute kommer efterfrågan på halvledarkomponenter att öka från första halvåret när tidsserien går in i den traditionella elektronikindustrins högsäsong. Det uppskattas att det globala produktionsvärdet för skivfabriker under tredje kvartalet kommer att vara lägre än andra kvartalet. Växer 13%. Företagets marknadsandel leddes av TSMC i en ledning på 50,5%, följt av Samsung med 18,5% och den tredje med 8%.

Tuoba sade emellertid att på grund av den fortsatta förseningen i det kinesiska-amerikanska handelskriget är efterfrågan på konsumentmarknaden lägre än samma period 2018, och halvledarindustrins återhämtningsstyrka under andra halvåret kanske inte är lika stark som förväntat.

Tuoba analyserade ytterligare resultatet för det tredje kvartalet. TSMCs 7-nanometernoder inkluderar Apple, Huawei Hisilicon, Qualcomm och Chaowei. 7-nanometer processkapacitetsutnyttjandegraden är nästan full och vissa mogna processbehov värms upp. Intäkterna är goda och förväntas växa med 7% per år.

Samsung förlitar sig på efterfrågan på sina egna produkter i gjuteriindustrin och delar upp gjuteriomnoderna för att ge kunderna flexibilitet i sina val och motstår branschens nedgång. För närvarande, utöver Huawei och Samsungs 5G mobiltelefonanvändning av självutvecklade chips, använder resten av varumärkena mestadels Samsungs 10 nanometer-process Qualcomm 5G modemchip X50, förväntas driva Samsungs intäkter detta kvartal jämfört med samma period förra året, cirka 3,3%.

Under en snar framtid sålde företaget sin fabrik och chipverksamhet i utbyte mot en stabil investering i försäljningsmålet, samtidigt som de ökade sina intäkter från kommunikationsfältet genom kisel-på-isolator (RF-SOI) -teknologi. Intäkterna kan emellertid minskas efter leveransen av anläggningen i framtiden, och kundens aggressiva distribution av 7-nanometer-produktlinjen kommer att påverka kärnans prestanda i 12/14 nm-processen.

UMC: s andra kvartal gynnades av kommunikationsprodukter, inklusive mobilappar för låg och mitten av slutet, switchkomponenter och routerrelaterade chips, och efterfrågananvändning och leveranser ökade stadigt. Det tredje kvartalet förväntas upprätthålla intäktsökningen.

Under SMIC: s andra kvartal kommer efterfrågan på smartphones, Internet of Things och relaterade applikationer att öka. Processintäkterna på 55/65 och 40/45 nm kommer att vara utmärkta och efterfrågan på 28 nanometer kommer att återhämta sig samtidigt. Intäkterna för tredje kvartalet förväntas fortsätta växa. . Om utbytet av 14nm-processen i SMIC: s utveckling kan upprätthålla en viss nivå, med riktlinjer och inhemsk efterfrågan på marknaden, beräknas dessutom att Huawei HiSilicon och Ziguang Zhanrui kommer att ha möjlighet att filma på SMIC: s 14nm-process.

Beträffande Huahong Semiconductors inhemska efterfrågemarknad, som drar nytta av kraft- och krafthanteringskomponenter, beräknas intäkterna under tredje kvartalet upprätthålla en stadig tillväxt. Världens ledande företag ser också resultatet av energihanteringsprodukter och driver juli-intäkterna till ett högsta år 2019. Denna efterfrågan förväntas kompensera för effekterna av att köra IC: er till 12-tums trend, vilket ökar företagets intäkter detta kvartal.

Tuoba påpekade att när det gäller den totala gjuterimarknaden, på grund av de senaste dramatiska förändringarna i kinesiska-amerikanska handelskrig, är de två sidorna ömsesidigt begränsade till tullar, och USA fortsätter att inkludera Huawei-relaterade företag i listan över enheter . Huawei-förbudet kan inte upphävas på kort sikt. Handelsomgången förväntas påverka marknadens efterfrågan på slutprodukter som mobiltelefoner, bärbara datorer, surfplattor och tv-apparater under året, vilket leder till uppströms skivfabriker, som tenderar att vara konservativa i efterfrågan på högsäsong under andra hälften av året.