Hem > Nyheter > Mål DRAM att värma upp! Micron 908 miljarder yuan i Taiwan expansionsanläggning

Mål DRAM att värma upp! Micron 908 miljarder yuan i Taiwan expansionsanläggning

Den 26 augusti, enligt Taiwan Media Economic Daily, kommer Micron att spendera NT $ 400 miljarder dollar (cirka 90,8 miljarder RMB) för att bygga två fabs bredvid den befintliga taiwanesiska anläggningen för att producera DRAM för nästa generation av den senaste processen.

Microns investeringsplan är att bygga två A4- och A5-fabriker intill den nuvarande Zhongke-anläggningen. Bland dem kommer A3-anläggningen att färdigställas i augusti nästa år, och den senaste 1z-processen för testprocessen kommer att introduceras under det fjärde kvartalet nästa år, vilket minskar gapet med Samsung; den andra fasens A5-anläggning kommer gradvis att utöka produktionskapaciteten enligt marknadens efterfrågan, och den målliga månatliga produktionskapaciteten blir 60 000 stycken.

Enligt Taiwans nyheter kommer Microns investering att vara det näst största halvledarinvesteringsfallet i Taiwan (efter TSMC och Nanke-expansion). Om det är utländskt är det det största investeringsfallet.

Taiwan-filialen bekräftade nyheten att Micron utökade sin A3-anläggning i Taichung och har gått in i byggprojektet. Det är underförstått att Micron spenderade mycket pengar för att bygga ut fabriken under den kalla vindperioden, främst på grund av att optimistisk med avseende på 5G kommer att driva utvecklingen av konstgjord intelligens, Internet of Things och autopilotapplikationer, driva efterfrågan på DRAM-tillväxt och tidiga kortspelaffärer möjligheter.

Nyligen har Microns expansion av sin Feb10-anläggning i Singapore också slutförts. Även om den inte har ökat sin produktionskapacitet kommer det att göra det möjligt för Micron att fortsätta producera flerskikts-flashminnesprodukter med höga processkrav.

Sedan minnespriserna har fallit hela vägen i år har både Samsung och SK Hynix avbrutit sina expansionsplaner. Microns senaste expansionsplaner har lanserats samtidigt, med målet att råna marknadsandelar genom tillräcklig kapacitet och modernaste processer under minnesindustrins tidiga dagar.