Hem > Nyheter > För att bekämpa Huawei kan USA bilda en allians med Ericsson och Nokia

För att bekämpa Huawei kan USA bilda en allians med Ericsson och Nokia

Folk som är bekanta med saken har avslöjat att Trump-administrationen planerar att sammankalla ett kabinettmöte den 28: e denna månad för att diskutera nya åtgärder för att begränsa exporten till Huawei. Samtidigt har det nyligen rapporterats att den amerikanska riksadvokaten har krävt extraordinära åtgärder för att motverka Huawei: s dominerande ställning inom 5G-teknik.

Enligt Reuters sade den amerikanska riksadvokaten William Barr på sjätte ET: n att USA och dess allierade borde överväga att vidta extraordinära åtgärder, inklusive att få kontroll över Nokia och Ericsson, som en motåtgärd Huawei: s dominerande ställning inom 5G-teknik.

Vid mötet föreslog William Barr att Förenta staterna skulle överväga att investera i Ericsson och uppnå en allians genom att förvärva en kontrollerande andel. Han sa också: "Att använda vår enorma marknad och ekonomiska styrka för att stödja ett eller två företag kommer att göra dem till en starkare konkurrent."

Aktieägarna i Ericsson har visat stort intresse för detta förslag. Det rapporteras att Cevian Capital, en aktieägare som innehar 8,4% av Ericsson, välkomnade företagets partners för att påpeka att varje Ericssons ledningskommitté bör betrakta alla amerikanska erbjudanden som "högsta prioritet." Om affären slutförs kommer det att gynna Sverige, Ericsson och till och med aktieägare.

Å andra sidan invändade Larry Kudlow, en ekonomisk rådgivare i Vita huset, och U.S. Vice President Burns båda mot förslaget på fredag, men den potentiella affären har ännu inte avvisats helt.