Hem > Nyheter > USA planerar att avsätta 1 miljard dollar för att hjälpa transportörer att utrota Huawei-utrustning

USA planerar att avsätta 1 miljard dollar för att hjälpa transportörer att utrota Huawei-utrustning

Enligt Reuters föreslog det amerikanska representanthuset en tvåpartsförslag denna vecka för att avsätta 1 miljard dollar till amerikanska små och lantliga kommunikationsleverantörer för att ersätta kinesiska Huawei och ZTEs kommunikationsutrustning.

De demokratiska och republikanska medlemmarna i House Energy and Commerce Committee uttalade gemensamt att lagförslaget skulle skydda landets kommunikationsnätverk från utländska rivaler och helt utrota oro för utrustning på landsbygden och små transportörer. Dessutom kommer Representanthuset att hålla en riksförhandling på fredag, lokal tid.

I maj utfärdade den amerikanska presidenten Trump en verkställande order som förbjuder amerikanska företag att använda kommunikationsutrustning som kan utgöra ett nationellt säkerhetshot och bad myndigheter som handelsdepartementet att lämna utkast till genomförande senast i oktober. Efter det har många stora amerikanska transportörer avbrutit affärer med Huawei.

Emellertid förlitar små utrustningsförsäljare på landsbygden i USA fortfarande mycket på Huawei och ZTE: s utrustning. Rural Wireless Less Association har sagt att en fjärdedel av medlemmarna använder Huawei och ZTEs kommunikationsutrustning.

Rapporten nämnde också att i juni i år berättade personer som känner till saken till Reuters att cirka 12 amerikanska landsbygdskommunikatörer som använder Huawei nätverksutrustning diskuterar ersättningsutrustning med Ericsson och Nokia. Frågor.

För att hjälpa dessa små transportörer utfärdade US Senate Commerce Committee (U.S. SenateCommerceCommittee) också i juli cirka 700 miljoner dollar för transportörer att ersätta utrustning.

Representanternas hus kan ytterligare förbjuda utrustningsförsäljare att köpa all utrustning som är farlig för USA genom federala subventioner. Det kräver också Federal Communications Commission (FCC) att ge hjälp från olika transportörer för att ta bort all förbjuden utrustning eller tjänster.