Hem > Nyheter > 1 miljard dollar! Apple avslutar förvärvet av Intels smartphone-modemverksamhet

1 miljard dollar! Apple avslutar förvärvet av Intels smartphone-modemverksamhet

Efter att Apple i juli i år tillkännagav att de hade förvärvat Intels smartphone-modemverksamhet för cirka 1 miljard dollar, meddelade Intel idag att det har slutfört försäljningen av sin smartphone-modemverksamhet till Apple.

"Avtalet tillåter oss att fokusera på att utveckla teknik för 5G-nätverk samtidigt som vi behåller nyckel- och modemteknologier som vårt team har skapat," säger Intels VD Bob Swan i ett meddelande från juli. Vi har alltid respekterat Apple under lång tid, och vi är övertygade om att Apple kan ge en lämplig miljö för detta begåvade team och de viktiga tillgångarna som ständigt utvecklas. Vi ser fram emot att helt investera i 5G för att ta det närmast behoven hos vår globala kundbas, inklusive nätverksleverantörer Leverantörer, tillverkare av telekommunikationsutrustning och leverantörer av molntjänster. "

Enligt uttalandet kommer 2 200 Intel-anställda att gå med i Apple. Apple betalade 1 miljard dollar för Intel-anställda, immaterialrätt och annan utrustning. Transaktionen förväntas avslutas under det fjärde kvartalet.

Johny Srouji, Apples senior vice president för hårdvaruteknik, sa: "Vi har arbetat med Intel i många år och vet att teamet är lika passionerat som Apple när det gäller att utforma teknik som kommer att ge användare den bästa upplevelsen i världen. Med så många utmärkta ingenjörer som går med i vårt växande cellteknikteam, Apple är nöjd med att de kommer att trivas i den kreativa och dynamiska miljön som tillhandahålls av Apple, tillsammans med vårt stora antal förvärv av innovativ IP, kommer att hjälpa till att påskynda Vi utvecklar framtida produkter och tar Apple ett steg längre. "

För närvarande litar Apple på Qualcomm för att tillhandahålla 4G LTE- och 5G-modem för iPhone. Med förvärvet planerar Apple att utveckla sitt eget iPhone-smarttelefonmodem 2021.