Hem > Nyheter > NB-IoT kommer att vara det primära valet för LPWAN-applikationer i 5G-eran

NB-IoT kommer att vara det primära valet för LPWAN-applikationer i 5G-eran

NB-IoT startade "acceleration".

Sedan NB-IoT introducerades 2015, har NB-IoT upplevt standardfrysningen 2016, 2017-lösningen är klar och den ekologiska mognaden 2018 är flera steg. Cao Ming, vice ordförande för Huawies trådlösa produktlinje, sa att NB-IoT framgångsrikt har kommit in i den kommersiella skalan 2019 NB-IoTs "100 miljoner" seglingsekologiska toppmöte. Det finns 89 NB-IoT-kommersiella nätverk i världen. Med mer än 180 modeller och nästan 70 miljoner affärsanslutningar har NB-IoT blivit världens bästa, mest mainstream och föredragna LPWA-teknik.

Cao Ming nämnde att Huawei i utvecklingen av NB-IoT-industrin är en lojal promotor för NB-IoT-industrin och fortsätter att främja NB-IoT-industrin när det gäller lösningar och industriell ekologi. Vad gäller lösningar är Huawei branschens ledande leverantör av NB-IoT end-to-end-lösningar från chips och nätverksenheter till IoT-molnplattformen.

Cao Ming introducerade att för tre år sedan introducerade Huawei NB-IoT-chipet, Boudica 120, vilket kraftigt påskyndade den kommersiella processen för NB-IoT. År 2018 utvecklade Huawei Boudica 150-chipet, stödde R14-protokollet, stödde flera frekvensband och prestanda närmade sig. GPRS utvidgar effektivt applikationsområdet för NB-IoT. År 2020 kommer Huawei att lansera Boudica 200-chipet, som stöder 3GPP R14 / R15-protokollet, med högre integration, säkerhet och öppenhet. Strömförbrukningen i typiska scenarier kan minskas med mer än 40%. Tillämpningen av Boudica 200 kommer att förbättra anslutningsprestanda för NB-IoT-terminaler.

På nätverk, plattform och ekologisk nivå gör Huawei också ständigt ansträngningar.

På nätverksnivå följer Huawei utvecklingen av protokollet och förbättrar kontinuerligt prestanda från ände till ände. Upplänkningshastigheten R14 har nått 150 kbps. Jämfört med GPRS IoT-tekniken kommer R15 / R16-fördröjningen och strömförbrukningen att reduceras ytterligare, och täckningsavståndet kan nå 120 km. Då kommer omfattningen av NB-IoT-aktivering att vara mer omfattande.

På molnplattformen, baserad på OceanConnect IoT-molnplattformen, kan Huawei tillhandahålla fullstabilt molnservicetjänster för smarta städer, bilnätverk, smarta campus och andra branscher. Det har en anslutning på miljarder nivå och en samtidigt kapacitet på en miljon nivå. Anpassningen inkluderar NB-IoT. Gränssnitt för flera nätverk, flera protokoll och flera branscher inklusive 5G har redan sammanställt den industriella ekologin för 50+ industrier och 3000+ partners.

Särskilt när det gäller ekologi nämnde Cao Ming att Huawei 2016 skapade Openlab för första gången och tillhandahöll tjänster som lösningsdesign, lösningsintegration och teknisk certifiering för IoT-partners. För närvarande har det framgångsrikt inkuberat mer än 40 kommersiella applikationer från Openlab. . Samtidigt har Huawei kraftfullt utökat NB-IoT-ekosystemet genom branschallianser, branschorganisationer och andra organisationer för att främja en djupgående tillämpning av NB-IoT-teknik i olika branscher. För närvarande är det 2500 innovativa medlemmar i NB-IoT Alliance registrerade i GSMA, med 1.500 företag. Med stöd av branschorganisationer har NB-IoT inkluderats i industristandarderna för vatten, gas, gatubelysning, brandskydd och övervakning av markkatastrofer. Bland dem har antalet anslutningar inom vatten, gas och andra industrier nått 10 miljoner. I uppföljningen kommer Huawei att öka genomförandet av den ekologiska planen NB-IoT GLocal (Global + Local), kopiera den framgångsrika erfarenheten från Kina NB-IoT utomlands och gemensamt utöka den utländska marknaden med kinesiska inhemska partner.

Som vi alla vet har 5G-reklam anlänt. I 5G-eran kommer operatörskostnader för flera nätverk att bli den största bördan. För att förbättra den operativa effektiviteten kommer 2G och 3G gradvis att dra sig ur nätverket, och migrationen av spektrum till en mer effektiv 4G kommer att vara trenden för tiden. Tidens målnätverk kommer att vara 4G + 5G. Cao Ming betonade att mer än 20 operatörer runt om i världen har stängt 2G-nät, och kinesiska operatörer förbereder sig också för 2G / 3G-nätverksintrång. Därför har industrin redan insett utvecklingen av denna teknik och har använt NB-IoT-teknik för att utveckla IoT-terminaler. I år har antalet nya anslutningar i Kinas NB-IoT överskridit 2G.

I juli i år lade både den kinesiska delegationen och 3GPP fram NB-IoT som en 5G-kandidatteknologi till ITU (International Telecommunications Union), vilket innebär att NB-IoT kommer att bli en del av 5G-tekniken. Den för närvarande utplacerade NB-IoT-terminalen kan komma åt 5G-nätet normalt efter att spektrumet har tilldelats 5G NR (nytt luftgränssnitt) i framtiden. Cao Ming påpekade slutligen att R16-avtalet, som kommer att frysas i mars 2020, definitivt inte kommer att definiera en ny 5G LPWAN-teknik. NB-IoT kommer att vara det primära valet för LPWAN-applikationer i 5G-eran. Alla samhällsskikt kan utnyttja den mogna ekologin i den nuvarande NB-IoT till fullo, påskynda branschuppgraderingen och vinna möjligheten för den kommande 5G Internet of Everything-eran.